Folyamatos a tavaszi nagytakarítás

Zöldterület gondozás

Az enyhe, tavaszi időjárás lehetővé tette a Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda számára, hogy a tavaszi nagytakarítást a megszokottól hamarabb, már február végétől megkezdhesse. Az elmúlt hetekben a Társaság seprőgépe éjszaka járta az utakat, és már két műszakban végzi a pormentesítést. A téli síkosságmentesítés során kiszórt és az utak szélén összegyűlt szóróanyag felseprését, vagyis a saralást folyamatosan végzik az önkormányzati kezelésben lévő fő közlekedési utakon, autóbuszvonalakon és gyűjtő mellékutcákon.

Az utak takarítását eddig az északi tehermentesítőn, a Győri kapuban, Vasgyárban, Vologda városrészen, valamint a Kiss Ernő, az Andrássy, az Árpád és a Kiss tábornok utakon végeztük el -mondta el Figeczki Gellért, a Városgazda köztisztasági csoportvezetője. A következő napokban a Szervezet utcán, Észak-Kilián, Dél-Kilián, Berekalja, és Pereces városrészeken találkozhatnak az utakon közlekedők a Városgazda munkatársaival.

Tovább folytatódnak városszerte a hétvégi növénygondozási munkák is. Március 19-én, szombaton 6 és 14 óra között a Csabai kapuban várható forgalomtechnikai gallyazás.

Az esti úttakarítás zajhatása miatt a lakosság megértését, a forgalomkorlátozás idejére pedig a járművezetők fokozott odafigyelését kéri a Városgazda.