Parkoló automata használata

A parkoló automatáknál készpénzzel és chipkártyával fizethetnek a szolgáltatást igénybe vevők.

Díjfizetés történhet készpénzzel:

 • fémpénz bedobást követően (5, 10, 20, 50, 100, 200,- Ft-os érméket fogad el az automata)
 • papírpénzt is elfogadó automaták: Búza tér környéke, Görögkatolikus Templom, Fábián kapu (Földhivatal előtt), Pátria, Városháztér, Technika háza, ITC székház körül, Lillafüred és a Bay Zoltán tér (500, 1000, 2000,- Ft-os címleteket fogad el az automata)
 1. Az automatán feltüntetett tájékoztatás alapján döntse el, mennyi ideig kívánja igénybe venni a kiválasztott parkolóhelyet.

 2. A parkolási időnek megfelelő készpénzt helyezze az automatába. Készpénz behelyezését követően „+” gomb nyomogatásával lehet a parkolási időt növelni, és a „-” nyomogatásával csökkenteni.

 3. Nyomja meg a JEGY gombot, az automata ezt követően kiadja a jegyet és a visszaadó nyílásba pergeti a visszajáró pénzt. A jegyen jól látható a parkolási idő vége.

 4. Amennyiben Ön a pénz behelyezését követően, a JEGY gomb megnyomása előtt meggondolja magát, a TÖRLÉS gomb megnyomásával kaphatja vissza pénzét.

Fontos, hogy minden esetben a minimális - 15 perc - parkolásnak megfelelő összeget (lásd jegykiadó automata előlapján elhelyezett díjtáblázatnak megfelelően) kell az automatába bedobni.

Továbbá a Parkolási divízió ügyfélszolgálatán vásárolt CHIP kártyával:

A felszíni parkolóautomaták használatakor gyakori probléma az aprópénz hiánya. Erre kínál megoldást a Parkolási divízió ügyfélszolgálatán megvásárolható CHIP kártya, mely kártya rendszámtól független, így több gépjármű is használhatja a parkolás során.

A kártya vásárlásáról, valamint annak feltöltési díjáról ügyfélszolgálatunkon bővebben tájékozódhat.

FIGYELEM! A kártyát elvesztése esetén nincs lehetőségünk letiltani, pótolni.

A CHIP kártya használata:

 1. Helyezze a kártyát a kártyaolvasó nyílásba.

 2. A „+” gomb nyomogatásával lehet a parkolási időt növelni, és a „-” nyomogatásával csökkenteni.

 3. A kívánt időpont elérésekor nyomja meg a "JEGY" gombot.

 4. Vegye el a kiadott jegyet, és a CHIP kártyát.

 5. Amennyiben a "JEGY" gomb megnyomása előtt meggondolja magát, a "TÖRLÉS" gomb megnyomásával a jegyvásárlást megszakíthatja. A CHIP kártyát NE FELEJTSE el kivenni!

A parkolójegyet úgy helyezze el a gépkocsijában a szélvédő mögött, hogy az jól látható legyen az ellenőrzést végzők számára!