Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Városi piacok

A piac több mint vásártér: a találkozások, új ismeretségek, beszélgetések tere. A piaci vásárlás közös program lehet a családdal, baráttal, szomszéddal. Ha egyedül fogunk szatyrot a kezünkbe, itt akkor is mindig találkozunk valakivel, akivel megbeszélhetjük a világ kis és nagy dolgait, és persze, hogy ki kínálja most a legszebb árut, milyen újdonságot találtunk.

Társaságunk három különböző profilú piacot működtet Miskolcon: a Búza téri őstermelői piacot, a Zsarnai használtcikk vásárt illetve piacot és a Vasgyári piacot. Feladatunk a színvonalas, rendezett, biztonságos üzemeltetés, és minden ezzel kapcsolatos feladat végrehajtása.

Elérhetőség

Cím: 3531 Miskolc, Győri kapu 48–50. | Postacím: 3501 Miskolc, Pf.: 57 | Tel.: +36 (46) 412-611 

Búza téri őstermelői piac | Zsarnai használtcikk piac | Vasgyári piac

Búza téri őstermelői piac

Az őstermelői piac 2011-ben nyitotta meg kapuit vásárlói és termelői igényre, kizárólagosan őstermelők, kistermelők által előállított termékek árusítására.

A piac jellege zöldség-gyümölcs, palánta- és virágárusítás, év végén fenyőfa-árusítás. A piac területén az üzemeltető irodahelyiségében ingyenes gombavizsgálatra van lehetőség. A gombavizsgálat szerdai napokon szünetel.

Feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A területünkön WC használati lehetőség biztosított. Parkolási lehetőség a piac közvetlen szomszédságában lévő, Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett parkolóban.

Árusításról

Piacon csak érvényes őstermelői igazolvánnyal lehet árusítani. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Az árusítás szabályairól, nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben itt olvashat.

Nyitvatartás

Hétfő szünnap
 
Kedd – Péntek: 05:00 – 17:00
 
Szombat: 05:00 – 14:00
 
Vasárnap: 05:00 – 13:00
 

Hol talál meg minket?

Cím: 3526 Miskolc, Búza tér

Megközelíthető:
 
Autóbusszal: 1, 1B, 1G, 2*, 3, 3A, 4, 7, 11, 12G, 20, 24, 28, 280, 32, 43, 45, ME*
* 2-es és ME-s busz átmeneti jelleggel nem közlekedik.
 
Volánbusszal – a buszpályaudvar a piac mellett található
 
Autóval: Térkép

Zsarnai Piac

A piac már az 1980-as évektől városunk egyik ismert és forgalmas vásári helyszíne. Napjainkban, mint használtcikk piac funkcionál, ahol az árusok sátrakban, lemezpavilonokban, kőasztalokon, földön árusíthatják termékeiket. 

Feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A területünkön WC használati lehetőség biztosított. A Zsarnai piac külső parkolóiban jelenleg ingyenes a parkolás.

Árusításról

A piacon csak az árusíthat, aki valamely EGT-államban rendelkezik lakóhellyel, vagy székhellyel. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Az árusítás szabályairól, nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben itt olvashat.

Nyitvatartás:

Január 1 – február 28.: Szombat, Vasárnap: 07:00 – 14:00
 
Március 1 – december 31.: Szombat, Vasárnap: 06:00 – 14:00
 

Hol talál meg minket?

Cím: 3527 Miskolc, Gyimesi u. 1. szám

Megközelíthető: 8-as autóbusszal
 
Autóval: Térkép

Vasgyári piac

A piac már az 1970-es években is ismert vásári helyszíne volt városunknak. 2006-ban a több mint 1 hektár területen elhelyezkedő piacot felújították, korszerűsítették, ezzel új arculatot adva a vásártérnek, megújult vásárlói színteret biztosítva a helyi és környéken lakóknak, kereskedőknek.

Napjainkban a piac szakjellege alapján zöldség-gyümölcs, termelői áru, palánta és virág, élelmiszer és iparcikk árusítására van lehetőség, ahol az őstermelők, kistermelők, kereskedelmi tevékenységre jogosult árusok üzletekben, illetve fedett árusító asztalokon árusíthatják termékeiket.

A piac üzemeltetését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése X-150/271.686/2015. számú határozata szerint 2016. év január hó 01. napjától határozatlan időtartamra társaságunk, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. látja el.

Üzemeltetőként feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A Vasgyári Piac üzemeltetésével célunk, hogy a környékbeli lakóknak és a kereskedőknek rendezett, biztonságos és nyugodt közösségi teret adjunk a vásárlásra és árusításra, mellyel a piac betölti a városrész központi árusító szerepét.

A piac területén lévő illemhelyiségben 2 férfi és 2 női WC, valamint mozgáskorlátozottak részére akadálymentes illemhelyiség használati lehetősége díj ellenében biztosított.

Ingyenes parkolási lehetőség van a piac területén kijelölt helyeken, a férőhelyek száma 100 db.

Árusításról

A piacon csak az árusíthat, aki a hatályos devizajogszabályok szerint belföldinek minősülő természetes- és / vagy jogi személy. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Az árusítás szabályairól, a nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben itt olvashat.

Nyitvatartás:

Hétfő: szünnap
 
Kedd – Péntek: 05:00 – 15:00
 
Szombat: 05:00 – 14:00
 
Vasárnap: 05:00 – 13:00
 

Hol talál meg minket?

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy u. 45-47. szám

Megközelíthető:

Autóbusszal: 1, 1B, 1G*, 6, 16**, 53, 54
(* 1G-s esetén csak a Szondi György út - (Berekalja) - Felső-Majláth között közlekedő járatok)
(** 16-os esetén csak a Bányaüzem/Lyukóbánya felől közlekedő járatok)

Volánbusszal: 3756

Villamossal: 1, 1A, 2*
(* 2-es esetén csak a Tiszai pályaudvar felől közlekedő járatok)

Autóval: Térkép

 

Fontos információk

55/2009.(III.13) Korm. Rendelet a vásárokról, a piacokról, és a bevásárlóközpontokról

52/2010.(IV.30.) FVM rendelet a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről

59/1999. (XI.26) EüM rendelet a vásári, piaci és vásárcsarnoki árusítás közegészségügyi szabályairól