Városi piacok

A piac több mint vásártér: a találkozások, új ismeretségek, beszélgetések tere. A piaci vásárlás közös program lehet a családdal, baráttal, szomszéddal. Ha egyedül fogunk szatyrot a kezünkbe, itt akkor is mindig találkozunk valakivel, akivel megbeszélhetjük a világ kis és nagy dolgait, és persze, hogy ki kínálja most a legszebb árut, milyen újdonságot találtunk.


Társaságunk három különböző profilú piacot működtet Miskolcon: a Búza téri őstermelői piacot, a Zsarnai használtcikk vásárt illetve piacot és a Vasgyári piacot. Feladatunk a színvonalas, rendezett, biztonságos üzemeltetés, és minden ezzel kapcsolatos feladat végrehajtása.

Búza téri őstermelői piac

Az őstermelői piac 2011-ben nyitotta meg kapuit vásárlói és termelői igényre, kizárólagosan őstermelők, kistermelők által előállított termékek árusítására.

A piac jellege zöldség-gyümölcs, palánta- és virágárusítás, év végén fenyőfa-árusítás.

Feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A területünkön WC használati lehetőség biztosított. Parkolási lehetőség a piac közvetlen szomszédságában lévő, Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett parkolóban.

Árusításról

Piacon csak érvényes őstermelői igazolvánnyal lehet árusítani. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Az árusítás szabályairól, nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben az alábbi dokumentumban olvashat.

Hol talál meg minket?

Cím: 3526 Miskolc, Búza tér

Megközelíthető:

Autóbusszal:

Volánbusszal – a buszpályaudvar a piac mellett található


Zsarnai Piac

A piac már az 1980-as évektől városunk egyik ismert és forgalmas vásári helyszíne. Napjainkban, mint használtcikk piac funkcionál, ahol az árusok sátrakban, lemezpavilonokban, kőasztalokon, földön árusíthatják termékeiket. 

Feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A területünkön WC használati lehetőség biztosított. A Zsarnai piac külső parkolóiban jelenleg ingyenes a parkolás.

Árusításról

A piacon csak az árusíthat, aki valamely EGT-államban rendelkezik lakóhellyel, vagy székhellyel. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Zsarnai piac nyitvatartás
kereskedők számára szombat, vasárnap 5:00 - 17:00
vásárlók számára szombat, vasárnap 7:00 - 15:30

Az árusítás szabályairól, nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben az alábbi dokumentumban olvashat.

Hol talál meg minket?

Cím: 3527 Miskolc, Gyimesi u. 1. szám

Megközelíthető:

Autóbusszal:

Nyitvatartás

Nyitvatartás ITT elérhető


Vasgyári piac

A piac már az 1970-es években is ismert vásári helyszíne volt városunknak. 2006-ban a több mint 1 hektár területen elhelyezkedő piacot felújították, korszerűsítették, ezzel új arculatot adva a vásártérnek, megújult vásárlói színteret biztosítva a helyi és környéken lakóknak, kereskedőknek.

Napjainkban a piac szakjellege alapján zöldség-gyümölcs, termelői áru, palánta és virág, élelmiszer és iparcikk árusítására van lehetőség, ahol az őstermelők, kistermelők, kereskedelmi tevékenységre jogosult árusok üzletekben, illetve fedett árusító asztalokon árusíthatják termékeiket.

A piac üzemeltetését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése X-150/271.686/2015. számú határozata szerint 2016. év január hó 01. napjától határozatlan időtartamra társaságunk, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. látja el.

Üzemeltetőként feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A Vasgyári Piac üzemeltetésével célunk, hogy a környékbeli lakóknak és a kereskedőknek rendezett, biztonságos és nyugodt közösségi teret adjunk a vásárlásra és árusításra, mellyel a piac betölti a városrész központi árusító szerepét.

A piac területén lévő illemhelyiségben 2 férfi és 2 női WC, valamint mozgáskorlátozottak részére akadálymentes illemhelyiség használati lehetősége díj ellenében biztosított.

Ingyenes parkolási lehetőség van a piac területén kijelölt helyeken, a férőhelyek száma 100 db.

Árusításról

A piacon csak az árusíthat, aki a hatályos devizajogszabályok szerint belföldinek minősülő természetes- és / vagy jogi személy. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Az árusítás szabályairól, a nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben az alábbi dokumentumban olvashat.

Hol talál meg minket?

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy u. 45-47. szám

Megközelíthető:

Autóbusszal:

Volánbusszal: 3756-os busz

Villamossal:


Fontos információk