Parkolási zónák

A felszíni várakozási területek - díjfizetés szempontjából – 9/2024. (IV.22.) rendelet 1. mellékletében meghatározott Zöld és Sárga zónákra tagolódnak

Várakozási időtartam zónánként

  zöld sárga kiemelt övezetben*
Minimum 15 perc 15 perc 15 perc
Maximum 2 óra 3 óra korlátlan

A felszíni várakozási területek használatáért – a 3. melléklet és a (2)–(7) bekezdésben foglalt kivétellel – a díjfizetési kötelezettség munkanapokon 8-18 óráig áll fenn.

A 3. melléklet 1. pontjában meghatározott várakozási területeken a díjfizetési kötelezettség:

  1. a) május 1-től – szeptember 30-ig: minden nap 8 – 18 óráig,
  2. b) az év többi napján munkanapokon az (1) bekezdés szerint, szombaton 8-13 óráig áll fenn.

 A 3. melléklet 3.3. pontjában meghatározott várakozási területen a díjfizetési kötelezettség a tanév rendjéről szóló mindenkori miniszteri rendeletben meghatározott tanítási éven kívüli időszakban minden nap 8-18 óráig áll fenn.

 A 3. melléklet 2. pontjában meghatározott várakozási területeken a díjfizetési kötelezettség minden nap 8-18 óráig áll fenn.

A 3. melléklet 3. pontjában meghatározott várakozási területeken – a (3) bekezdésben meghatározott kivétellel – a díjfizetési kötelezettség:

  1. a) május 1-től – szeptember 30-ig: minden nap 8 – 18 óráig,
  2. b) az év többi napján díjfizetési kötelezettség nem áll fenn.

Az 1. melléklet 1.1.79. pontjában meghatározott várakozási területen a díjfizetési kötelezettség munkanapokon 8-15 óráig áll fenn.

A 3. melléklet 4. pontjában meghatározott várakozási területeken a díjfizetési kötelezettség:

  1. a) munkanapokon az (1) bekezdés szerint,
  2. b) szombaton 8-13 óráig áll fenn.

Amennyiben magasabb szintű, a munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló jogszabály a naptár szerinti munkarendtől eltérést ír elő, úgy a pihenőnappá nyilvánított napokra a szombatra, a munkanappá nyilvánított napokra pedig a munkanapokra irányadó díjfizetési kötelezettség érvényesül.

 

*Kiemelt idegenforgalmi területek (május 1-től – szeptember 30-ig: minden nap 8 – 18 óráig), Miskolctapolca, Lillafüred.

Kiemelt közlekedési területek (minden nap 8 – 18 óráig) a Tiszai Pályaudvar környéke.