Parkolás

Online parkolóbérlettel kapcsolatos információkért kérjük kattintson IDE.

Parkolási divízió

Miskolc Város kijelölt fizető és várakozóhelyeit a 9/2024. (IV.22.) Önkormányzati rendelet alapján üzemelteti társaságunk..

Parkoló zónák: a KRESZ 17. § (1) bekezdése e) pontjában meghatározott módon táblával jelölt  közterületi várakozási területek, ahol a jelzőtáblán vagy a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán felirat jelzi, hogy a várakozás díjfizetéshez kötött.

A felszíni várakozási területek használatáért a díjfizetési kötelezettség munkanapokon 8 - 18 óráig áll fenn.

Ettől eltérő fizetési területeken, a rendelet alapján meghatározott várakozási területeken a díjfizetési kötelezettség a következő módon alakul:

 • Kiemelt idegenforgalmi övezetekben: Miskolc-Tapolca,  Lillafüred, május 1-től - szeptember 30-ig minden nap: 8 - 18 óráig, az év többi napján munkanapokon az általános rend szerint, szombaton 8 - 13 óráig áll fenn.
 • Kiemelt tömegközlekedési csomópontokon: Tiszai Pályaudvar minden nap 8 - 18 óráig.
 • Kiemelt kereskedelmi területeken: Búzatér és környéke – a rendeletben meghatározottak szerint-, hétköznapokon: 8 - 18 óráig, szombaton 8 - 13 óráig.

Maximális parkolási idő:

 • zöld zóna 2 óra
 • sárga zóna 3 óra
 • kiemelt idegenforgalmi övezetben időkorlát nélkül vehetők igénybe a parkoló területek.

A fizetőparkoló-zónákban a parkolóhelyek igénybevételéért a díjat:

 1. parkolójegy kiadó automatával ellátott parkoló zónákban, vagy ezek egyes szektoraiban az automatákból váltott parkolójeggyel, a megállást követően haladéktalanul, felhívás nélkül, vagy
 2. valamennyi parkoló zónában és azok egyes szektoraiban a mobiltelefonos parkolási rendszer használatával, annak megindításával a megállást követően haladéktalanul, külön felhívás nélkül, vagy
 3. az üzemeltető erre kijelölt telephelyén váltható, meghatározott időtartamú parkoló bérlet ellentételeként készpénzzel, bankkártyával, banki átutalással, más bankkártyához hasonló kártyával kell megfizetni.

A fizetőparkoló-zónákban a megváltható várakozási jogosultság legrövidebb időtartama:

 • jegykiadó automatából váltott jegy esetén 15 percnek megfelelő összeg;
 • mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén 15 percnek megfelelő összeg, kivéve ha a díjfizetés leállítására irányuló kérés a díjfizetés megkezdése utáni első percben megtörténik.

Az automatánál váltott parkolójegyeket, a bérleteket illetve parkolásra jogosító engedélyeket közvetlenül az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható helyen és ellenőrizhető módon úgy kell elhelyezni, hogy annak adatairól a parkoló ellenőr szükség esetén digitális felvételt tudjon készíteni.

Akinek  nincs érvényes parkolójegye, az  pótdíjat köteles fizetni.

Ha a jármű

 1. parkolójegy, bérlet, parkolási engedély vagy mobiltelefonos díjfizetés nélkül,
 2. érvénytelen bérlettel vagy engedéllyel,
 3. nem a rendeletben meghatározott módon elhelyezett parkolójeggyel, bérlettel vagy engedéllyel parkol, vagy
 4. a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi,

várakozási esetenként 1 órai várakozási díjat, továbbá pótdíjat kell fizetni.

Jogosulatlan használat esetén a - műanyag zacskóban elhelyezett - pótdíjfizetési felszólítást az Üzemeltető alkalmazottainak a gépjármű szélvédőjére kell elhelyezni. Ezt a pótdíjfizetésre történő első felszólításnak kell tekinteni, amely annak kihelyezésével, a pótdíjfizetési felszólításon szereplő időpontban kézbesítettnek minősül (a továbbiakban első fizetési felszólítás).
A pótdíj kihelyezéséről az Üzemeltető fényképfelvételt készít, amely egyben az első fizetési felszólítás kézbesítését is bizonyítja.