Városi piacok

A piac több mint vásártér: a találkozások, új ismeretségek, beszélgetések tere. A piaci vásárlás közös program lehet a családdal, baráttal, szomszéddal. Ha egyedül fogunk szatyrot a kezünkbe, itt akkor is mindig találkozunk valakivel, akivel megbeszélhetjük a világ kis és nagy dolgait, és persze, hogy ki kínálja most a legszebb árut, milyen újdonságot találtunk.


Társaságunk két különböző profilú piacot működtet Miskolcon: a Zsarnai használtcikk vásárt illetve piacot és a Vasgyári piacot. Feladatunk a színvonalas, rendezett, biztonságos üzemeltetés, és minden ezzel kapcsolatos feladat végrehajtása.

Zsarnai Piac

A piac már az 1980-as évektől városunk egyik ismert és forgalmas vásári helyszíne. Napjainkban, mint használtcikk piac funkcionál, ahol az árusok sátrakban, lemezpavilonokban, kőasztalokon, földön árusíthatják termékeiket. 

Feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A területünkön WC használati lehetőség biztosított. A Zsarnai piac külső parkolóiban jelenleg ingyenes a parkolás.

Árusításról

A piacon csak az árusíthat, aki valamely EGT-államban rendelkezik lakóhellyel, vagy székhellyel. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Zsarnai piac nyitvatartás
kereskedők számára szombat, vasárnap 5:00 - 17:00
vásárlók számára szombat, vasárnap 7:00 - 15:30

Az árusítás szabályairól, nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben az alábbi dokumentumban olvashat.

Hol talál meg minket?

Cím: 3527 Miskolc, Gyimesi u. 1. szám

Megközelíthető:

Autóbusszal:

Nyitvatartás

Nyitvatartás ITT elérhető


Vasgyári piac

A piac már az 1970-es években is ismert vásári helyszíne volt városunknak. 2006-ban a több mint 1 hektár területen elhelyezkedő piacot felújították, korszerűsítették, ezzel új arculatot adva a vásártérnek, megújult vásárlói színteret biztosítva a helyi és környéken lakóknak, kereskedőknek.

Napjainkban a piac szakjellege alapján zöldség-gyümölcs, termelői áru, palánta és virág, élelmiszer és iparcikk árusítására van lehetőség, ahol az őstermelők, kistermelők, kereskedelmi tevékenységre jogosult árusok üzletekben, illetve fedett árusító asztalokon árusíthatják termékeiket.

A piac üzemeltetését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése X-150/271.686/2015. számú határozata szerint 2016. év január hó 01. napjától határozatlan időtartamra társaságunk, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. látja el.

Üzemeltetőként feladatunk a piaci rend fenntartása, árusítóhelyek kijelölése, pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása.

A Vasgyári Piac üzemeltetésével célunk, hogy a környékbeli lakóknak és a kereskedőknek rendezett, biztonságos és nyugodt közösségi teret adjunk a vásárlásra és árusításra, mellyel a piac betölti a városrész központi árusító szerepét.

A piac területén lévő illemhelyiségben 2 férfi és 2 női WC, valamint mozgáskorlátozottak részére akadálymentes illemhelyiség használati lehetősége díj ellenében biztosított.

Ingyenes parkolási lehetőség van a piac területén kijelölt helyeken, a férőhelyek száma 100 db.

Árusításról

A piacon csak az árusíthat, aki a hatályos devizajogszabályok szerint belföldinek minősülő természetes- és / vagy jogi személy. Az árusító helyek bérlésére napijeggyel, valamint kedvezményes bérleti szerződéssel van lehetőség. Bérleti szerződés személyesen a piacok területén a piacüzemeltetési irodában köthető.

Az árusítás szabályairól, a nem árusítható termékekről, díjtételekről bővebben az alábbi dokumentumban olvashat.

Hol talál meg minket?

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy u. 45-47. szám

Megközelíthető:

Autóbusszal:

Volánbusszal: 3756-os busz

Villamossal:


Fontos információk