Miskolci Állatkert

A Városgazda üzemeltetésében lévő Miskolci Állatkert öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be látogatóinak, különleges erdei környezetben. A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek vendégeink. Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújtunk. Mindemellett számos programmal várjuk a családokat, óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportokat – tehát mindenkit, hiszen nálunk kortól függetlenül jól érezhetik magukat!


Kedvencek

A több mint 120 állatfaj között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet, legérdekesebbet. A legnagyobb kedvencek közé tartozik a két barnamedve, Forgó Dorka és Füles Borka, akik nevüket vendégeinktől kapták. A nagyragadozókat rajtuk kívül tigris, perzsa leopárd, farkas és hiúz képviselik. De számos más, különleges állat is él nálunk: például Liszt-majmocskák, nagy szőröstatuk, észak-amerikai kúszósülök, David-szarvasok és az ugyancsak közönségkedvenc szurikáták.

Közeli kapcsolat

Állataink rendszeresen kapják napi táplálékukat előre meghirdetett etetések során, de állatkertünkben nem csak nézelődni lehet. Az állatsimogató minden vendégünk előtt nyitva áll, a komolyabban érdeklődő gyerekek pedig nyári táborainkban és különböző versenyek, bemutatók során is jobban megismerkedhetnek lakóinkkal. A felnőttek is ápolhatnak szorosabb kapcsolatot az állatokkal: önkéntesként vagy jelképes örökbefogadásukkal támogathatják munkánkat.

Több mint állatkert

Kihasználva egyedülálló természeti környezetünket, a növény- és állatvilág iránt érdeklődőknek a lombkorona életébe bepillantást nyújtó magaslesünk kínál további élményt. Természetvédelmi szoborparkunkban sétálva látogatóink megismerkedhetnek a dodóval, ami az ember által kipusztított fajok jelképe, továbbá a galapagosi óriásteknőssel, az óriás alkával és a rodriguezi pálmagekkóval. Az állatok mellett olyan neves természettudósoknak is emléket állítunk, akiknek a munkássága kiemelkedő fontosságú volt a természetvédelemben. Többek közt a világ első Gerald Durrell szobra is itt áll.

Fotó: minap.hu / miskolczoo.hu