Zöldterület-gondozás

Fűnyírás, virágok és fák gondozása, növényvédelem – ezek a mi legfőbb feladataink. Célunk, hogy szép, tiszta, rendezett legyen a városunk. Miskolc közigazgatási határán belül 6 körzetben végzünk parkgondozási tevékenységet, szoros együttműködésben a Köztisztasági csoporttal.


Füves területek, virágok gondozása

Kaszálás

Több mint 4 millió m2 füves területet gondozunk a városon belül és a külterületi részeken. Ez a munka – az időjárástól függően – áprilisban kezdődik és októberben ér véget.

A kaszálást az intenzív (főbb közlekedési útvonalak, frekventált közparkok) és az I. kategóriás területeken kezdjük.

A nagyobb, összefüggő területeken nagy teljesítményű, fűgyűjtős fűnyírókat, a kisebb, tagolt részeken pedig önjáró tolós fűnyírókat használunk. A fűkaszákat padok, játszóeszközök, fák körüli részeken, illetve elhanyagolt területeken alkalmazzuk.

Lombgereblyézés

Ősszel, miután a faállomány nagy részén megindult a lombhullás, összegyűjtjük és elszállítjuk a keletkezett zöldhulladékot. 

Virágos területek gondozása

A Szent István téri virágórát hagyományosan már Miskolc város napjára, május 11-ére beültetjük egynyári növényekkel. A város többi részén azonban csak a fagyosszentek, azaz május 15. után kezdjük a virágosítást, ami az időjárástól függően akár június közepéig is eltarthat – hiszen közel 2000 m2-es felületről van szó.

Ezután folyamatosan gondozzuk – öntözzük, többször kapáljuk, gyomláljuk – a virágágyakat, hogy egész nyáron szépen díszítsék a várost.

Általában októberben szedjük ki az egynyári növényeket, helyükre ekkor kétnyáriakat és hagymásokat ültetünk.

Fák, cserjék gondozása

Változatos fajú és fajtájú fás szárú növényzet található a városban. Ezek ápolásakor nemcsak a közterek esztétikai megjelenését kell szem előtt tartanunk, hanem azt is, hogy ne zavarják, akadályozzák a járdák és úttestek biztonságos használatát.

Fák gallyazása és kivágása

A fasorgondozást egyrészt munkatársaink monitoring tevékenysége, másrészt a Társaságunkhoz írásban eljuttatott kérelmek alapján végezzük, vagy végeztetjük el az erre szakosodott vállalkozóval.

Fakivágás, gallyazás kéréséhez töltse le az alábbi dokumentumokat, és kitöltve e-mailben vagy levélben küldje el társaságunk elérhetőségének valamelyikére. 

A szakmai szempontokon kívül, a

ad útmutatást feladataink ellátáshoz.

Fa- és cserjepótlás

A fajok és fajták kiválasztásánál elsősorban azok jöhetnek szóba, amelyek jó várostűrő képességgel rendelkeznek, ellenállóak a különféle betegségekkel szemben, a későbbiek során kevés koronaalakító gallyazást igényelnek és hosszú élettartamúak.

Növényvédelem

Növényvédelmi tevékenységünk során a város közigazgatási területén és közterületeken lévő vadgesztenyefák és platánfák vegyszeres védelmét biztosítjuk. A vadgesztenyefáknál aknázó molyok és gombabetegségek, a platánfáknál csipkéző poloska és gombabetegségek ellen kell védekezni.

A felhasznált vegyszerek közterületeken használható, engedélyezett készítmények.