I. ZOOmánia Állatok világnapi vetélkedő

Általános

A Kossuth Lajos Evangélikus Iskola a Miskolci Állatkert közreműködésével a 2024/2025-ös tanévben az Állatok Világnapja alkalmából meghirdeti az I. ZOOmánia vetélkedőt 3 korosztályban.

A verseny célja: A versenyzők irányítottan figyeljék meg a hazai állatvilágot, és a Föld 6 kontinensének faunáját. Ismerjék meg a Miskolci Állatkert területén fellelhető állatokat, valamint a Föld kritikusan védett állatait, értékeit, szépségét. Fedezzék fel a természet alapvető törvényeit, és ezeket az ismereteket képesek legyenek a gyakorlatban is alkalmazni.

Verseny időpontja: 2024. október 4. péntek délelőtt

Verseny helyszíne: Miskolci Állatkert

Korosztály: 3 korosztályban várjuk 4 fős csapatok jelentkezését. (a csapattagok a korosztályon belül, a megjelölt évfolyamhatáron belül vegyes életkorral is szerepelhetnek)

I. korosztály: Óvoda, és az általános iskola 1-4. osztályos alsós évfolyamai

II. korosztály: Általános iskola 5-8. osztályos, felsős évfolyamai

III. korosztály: Középiskola

A verseny menete: Tematikus állomásokon elméleti, valamint ügyességi feladatok várnak a csapatokra, egy-egy állomás feladatainak teljesítésére 10 perc áll majd a csapatok rendelkezésére.

1. Előzetes feladat:

Állatos csapatnév választás, csapatzászló készítése tetszőleges technikával, amit a csapatok hozzanak magukkal a versenyre, és mutassák be a zsűri számára.

A vetélkedőn való részvétel feltétele az előzetes feladat elkészítése, valamint a verseny napján a kiskorúak szülői hozzájáruló nyilatkozatának leadása.

Díjazás: A vetélkedőn résztvevő csapatok emléklapot kapnak. Korcsoportonként az 1. helyezett vándorserleget kap. Ha egy iskola tanulói egymás után háromszor nyerik bármely korcsoportban a vándorserleget, a harmadik alkalommal elnyert serleget nem kell visszahozni. Az első 3 helyezett csapat tagjai oklevelet kapnak, valamint tárgyjutalomban részesülnek.

Nevezési határidő: 2024. szeptember 23. hétfő 23:59

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, a jelentkezési lap kitöltésével lehet. Csapatonként elegendő egy csapattagnak regisztrálni, jelentkezni a megadott linken keresztül:

https://miskolczoo.hu/regisztracio-i-zoomania-vetelkedo