Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Hírek

Hétfőn kezdik a virágültetést a városban

A kétnyári és hagymás növények ágyásainak az előkészítését és elültetését kezdi meg a Városgazda dísznövénykertészeti csoportja a jövő héten. Az őszi virágültetés során közel 35 ezer növény kerül kiültetésre Lillafüred, Győri kapu, Dél-Kilián, és a belváros virágágyásaiba.

Megújultak az útburkolati jelek

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Miskolci Állategészségügyi Telep-bankkártyás fizetési mód

A Miskolci Állategészségügyi Telepen 2021. szeptemberétől már bankkártyás fizetési mód választására is van lehetőség.

Bringázz az állatkertbe!

Miskolc városa ebben az évben is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alternatív közlekedési eszközök használatára.
A Miskolci Állatkert úgy járul hozzá ehhez a kezdeményezéshez, hogy az autómentes napon, szeptember 22-én a kerékpárral érkezők regisztrációs jeggyel (100 Ft/fő) látogathatják a parkot.

147. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

147. alkalommal tartjuk meg nyílt napunkat 2021. szeptember 18-án szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy felemelő, simogatással egybekötött sétára, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjék állatainkat: jelenleg 57 db kutyáról és 18 db macskáról gondoskodunk.

A patakmedrekben is kaszálják a füvet

Az elmúlt évek bevált szokásait alkalmazzák a Városgazda munkavállalói, miszerint a fűkaszálási munkálatokat a madarak költési időszaka után végzik el a patakmedrekben. A munkálatokat szeptember elején kezdték el, a Vasgyártól lefelé haladva. A vízfolyások medrei élőlényeknek adnak otthont: a vadkacsák, a halak, hüllők és kétéltűek mozgásában és életében is fontos szerepet töltenek be.

146. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

146. alkalommal tartjuk meg nyílt napunkat 2021. szeptember 4-én szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy felemelő, simogatással egybekötött sétára, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjék állatainkat: jelenleg 59 db kutyáról és 14 db macskáról gondoskodunk.

Padfelújítást végeztünk a Szinvateraszon

Augusztus végére befejeződött a Szinvaterasz területén lévő padok felújítása. Munkatársaink lecserélték és lefestették a közterületen lévő ülőalkalmatosságok elhasználódott léceit, annak érdekében, hogy a városlakók számára kényelmesebbé, igényesebbé váljon a belváros egyik ékessége, a Szinvaterasz.