TOP-7.1.1-16-H-001-3– Senior Fitness park az Avason

A MISKOLCI VÁROSGAZDA Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Az Időskori aktivitást elősegítő egészségmegőrző infrastrukturális Fejlesztés Támogatása keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságához benyújtott „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” egy Senior Fitness Park építését valósítja meg. A beruházás célja, hogy az aktív idősek számára térítésmentesen hozzáférhető legyen, valamint, hogy a jövedelmi helyzetüktől függetlenül a lehető legnagyobb létszámban használják.

A projektről

A beavatkozás célja, hogy a szépkorúak igényeire alapozott egészségmegőrző mozgás lehetősége biztosítva legyen, amely az idősek széles körét érintheti. Felhívás, lehetőség az aktív mozgás iránti igény felkeltésére. Legyen, olyan kültéri közösségi tér, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek, mozoghatnak. A sportnak talán mindennél nagyobb a közösségépítő ereje, a sport médiában való megjelenésével pedig kimutathatóan nő az aktív sportolók száma.

Jelen projekt célja 6 darab kültéri fitness eszköz beszerzése és telepítése, amely azoknak nyújt segítséget, akik nem mozognak rendszeresen, esetleg még ismerkednek a testedzéssel, netán valamilyen mozgásszervi problémával küzdenek. Elterjedt tévhit, hogy az ízületi betegségben szenvedőknek nem ajánlott a sport, pedig mozgás nélkül az ízületek hamarabb elkopnak. A rendszeres testmozgás lelassíthatja, vagy akár teljesen meg is állíthatja az ízületi kopást, valamint a fájdalmakat és a gyulladást is csillapíthatja. Az ezekkel az eszközökkel végezhető stretching jellegű edzés javítja az ízület mozgathatóságát, hajlékonyságát.

A hat eszköz között van gyalogló, derékforgató, taposó- és belső comb erősítő, bicikli, evezőpad, valamint egy komplex kar és hasizomerősítő. Az eszközök mind a végtagok ízületeinek rehabilitálására, kíméletes átmozgatására szolgálnak.

Pályázat adatai
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2022.08.31.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 7.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%