A füvet nyírni kell és a szemetet össze kell szedni, a hőségben is

Zöldterület gondozás

Amikor ilyen hőség van, mint ezekben a napokban, akkor délelőtt 11 óra és délután 3 óra között lehetőleg kerülni kell a nagyobb fizikai megerőltetéssel járó munkákat. De vannak olyan tevékenységek, amelyeket akkor is el kell végezni, amikor kánikula van, ilyen a városüzemeltetés.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. esetében ez azt jelenti, hogy számos munkát kell a legnagyobb nyári melegben is elvégezni, hiszen az élet nem állhat meg – vélekedett Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Ebbe a körbe beletartozik a város területén a parkgondozás, a szökőkutak, párakapuk üzemeltetése, a láthatósági gallyazás, vagyis a kresz táblákat, közlekedési táblákat zavaró növények nyírása, gallyak levágása – mondta. De szintén a Városgazda tevékenységi körébe tartozik a Miskolci Állatkert fenntartása, az állatok gondozása, etetése-itatása is. A város tisztán tartásáról is folyamatosan gondoskodni kell.

Mindezen felül pedig mindig jönnek bejelentések illegális hulladéklerakó helyekről, ezeknek az eltüntetését is el kell végezniük a törvényileg szabályozott harminc napon belül. A hőségriadó a munkát nem akadályozhatja, a feladatokat el kell végezni – hangsúlyozta a műszaki vezető.

A dolgozóknak minden órában 15 perc szünetet biztosítanak, amelyet árnyékban töltenek többnyire. Ezen felül egy másfél literes palackos vizet is kapnak munkakezdéskor, amelyet a nap folyamán akár többször is újra tölthetnek ivóvízzel.

 

forrás: minap.hu

 

Képek