Zöldebb és rendezettebb lett Miskolc

Zöldterület gondozás

 

A Zöld és Gondozott Miskolc Program a vége felé közeledik, hiszen még idén megtörténik a projektzárás. Jelenleg a műszaki átadások fázisában tartanak.

Az utóbbi hónapokban a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. dolgozói feszített tempóban, szinte megállás nélkül azon dolgoztak, hogy ezt a programot sikerrel zárják. Az alapfeladatok mellett, melyeket mindig el kell végezni, a Zöld és Gondozott Miskolc Program kiemelt szerepet kapott. Ez azt jelentette, hogy a létszámot és a tennivalókat úgy átszervezni és priorizálni, hogy minden a megfelelő minőségben, határidőre készen legyen. Nagyban hátráltatta a munkálatokat a csapadékos időjárás, de még így is sikerült mindennel az elvárt színvonalon végezni.
 
Az akcióterületeken – Hejőliget, Avas, Tapolca, Népkert, Belváros, a virágültetések befejeződtek.

Szintén ezeken az akcióterületeken az elszáradt fákat kivágták és újakat ültettek helyettük. Néhány helyen parkosítottak is, sőt, a Hejőligetben például díszfűvel körülvett napozóteraszok is kialakításra kerültek.

Az Avason három, mulccsal borított, gyalogos közlekedésre alkalmas sétányt építettek, összesen 440 méter hosszan.

Két ütemben utcabútorok kerültek kihelyezésre a belvárosi részekre; az utcák, terek arculatához illő új padok, biciklitárolók és hulladékgyűjtők hozzájárulnak a városkép fiatalításához, komplexitásához és persze kényelmi funkciókat is szolgálnak.  

A fagyönggyel benőtt fákat a fentebbi akcióterületeken megtisztították.

Jelenleg zajlik a terepeken keletkezett zöld hulladék eltávolítása.

Az Európa téren növényágy-rekonstrukcióval egybekötött növénycsere zajlott, melynek szintén a mai napon történt meg az átadása.

Elmondható, hogy a projektet a Városgazda az önkormányzattal együttműködve sikernek könyveli el; a tervezett programelemek teljesültek, Miskolc városa pedig szemmel láthatóan zöldebb és gondozottabb lett.