Színes virágokkal díszítik a köztereket

Zöldterület gondozás

Megkezdődik az egynyári növények ültetése a miskolci közterületeken. A Miskolci Városgazda dísznövénykertészeti csoportja által közel 47 ezer egynyári növény kerül kihelyezésre városszerte. Ültetnek begóniát, büdöskét, díszcsalánt, és kakastaréjt is.

Az ültetéseket a Szent István téren lévő virágórával kezdik, majd a következő napokban és hetekben a Lillafüredi Függőkert, az Erzsébet tér, a Petőfi tér, a Deák Ferenc tér, a Szinva terasz, a Népkerti csobogó melletti terület, a Bartók Béla tér, a Győri kapu, és az Otthon tér virágágyásait szépítik meg, időjárás függvényében.

A képviselői kéréseknek megfelelően a Szentgyörgy úton, a Klapka György utcában az Avasi Gimnáziumnál, Görömbölyön, valamint a Népkert és környékén pedig virágfákat fognak beültetni. A képviselők által finanszírozott, összesen 447 darab kaspóba ültetett muskátlik kihelyezése a napokban megtörtént, a Pattantyús, Klapka György, Árok, Feszty Árpád és Stadion utcákban, Perecesen, Miskolctapolcán, Komlóstetőn, valamint Észak és Dél Kiliánban.

Az elültetett kétnyári és hagymás virágok (árvácska, tulipán) elvirítása után, a kertgondozás tavaszi időszakában kiemelkedő fontosságú munkálatokat végeznek a kertészeti dolgozók – talajlazítást, gyomtalanítást, kapálást és az elhalt növények eltávolítását - annak érdekében, hogy helyükre újabb egynyári virágokat tudjanak telepíteni.

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda feladata többek között a virágos területek gondozása. Az ültetés után a dísznövénykertészeti csoport munkatársai foglalkoznak az utógondozással is. A szakemberek folyamatosan öntözik, és többször kapálással gyomtalanítják a virágágyásokat nyáron is, hogy a növények teljes pompájukban, sokáig díszítsék a várost.