Megújultak az útburkolati jelek

Út-Híd-Belvíz

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. júniusban kezdte el a város forgalmasabb útjain, gyalogátkelő helyein és a kerékpáros nyomvonalakon a lekopott burkolati jelek festési munkáit, többek között a belvárosban, a Győri kapuban, az északi tehermentesítőn, a Baross Gábor út és a Tiszai pályaudvar környékén, a Soltész Nagy Kálmán utcán, a Csabai kapuban, és a tapolcai bevezetőnél.

A Hajléktalan program keretén belül Miskolc belvárosában a parkolók, mozgáskorlátozott jelek, forgalom elől elzárt területek és menetdinamikai küszöbök, továbbá kisforgalmú utakon a gyalogátkelőhelyek festését is folyamatosan végzik.

Az útburkolati jelek felújítását többféle technológiával (hideg plasztik, oldószeres festék) végezték el alvállalkozó bevonásával, illetve saját hatáskörben. A festésekkel bejelentési sorrend szerint haladtak, azonban a tömegközlekedési útvonalak és nagyforgalmú utak teljesen lekopott, ezáltal balesetveszélyes útburkolati jelei elsőbbséget élveztek.

A festési munkák idején a városban több helyen kellett számítani félpályás korlátozásra. A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda alvállalkozója igyekezett a feladatot a hétvégén, kisebb forgalom mellett, illetve az éjszakai órákban elvégezni, az aszfalt hőmérsékletének függvényében.