Medveles a Miskolci Állatkertben

Miskolci Állatkert

2023. február 2-án, csütörtökön 10 órakor Medvelesre várja az érdeklődőket a Miskolci Állatkert. Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához több néphagyomány is kötődik, melyekből egyet évről-évre az állatkert is követ.

A mondás szerint, ha ezen a napon jó az idő, süt a nap, és a téli pihenőjéből előleselkedő medve meglátja az árnyékát, megijedve tőle visszabújik barlangjába, vagyis messze még a tél vége. Amennyiben borús idő van, a medve kijön téli szállásáról és elindul élelmet keresni, vagyis közel a tél vége, hamarosan itt a tavasz.

A Csanyikban található állatparkban három olyan faj is látható, melynek nevében szerepel a „medve” szó, de közülük csak az európai barnamedve tartozik a medvefélék családjába. A medveles alkalmából a következő állatok etetésével várják az érdeklődőket:

 

10.00 Barnamedve meglesése

10.15 Mosómedvék etetése

10.30 Vörösorrú ormányosmedvék etetése

Ezen a napon, az állatkertbe érkező gyermekek állatkerti macis fejlesztő füzetet kapnak ajándékba. (Óvodás, vagy kisiskolás csoportok gyermekei számára csak abban az esetben tudnak ajándékot biztosítani, ha előre jelzik érkezésüket e-mailben (zooped@miskolczoo.hu) vagy telefonon (+36-46-332-121).

Vajon mikor érkezik a tavasz? Nézzük meg együtt, mit jósolnak a barnamedvék!