Két új lombszívóval bővült a Városgazda gépparkja

Zöldterület gondozás

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft korábban már beszerzett 1 darab Billy Goat márkájú lombszívót, melynek használatával kapcsolatban pozitív jelzések érkeztek a munkatársaktól, ezért a napokban további 2 darab lombszívóval bővült a Társaság gépparkja.

A lombszívó használatával a lombgyűjtési és szállítási feladatokat a jelenleginél nagyobb hatékonysággal lehet ellátni, miután a lombszívás kiváltja a lomb rakodási, és kézi gyűjtési feladatainak nagy részét. A lombszívó nem csak gyűjti, hanem a helyszínen aprítja is a felszívott faleveleket, így a lomb térfogatát az 1/6-ára, vagy akár az 1/12-ére tudja csökkenteni. A térfogatcsökkenésnek köszönhetően adott idő alatt nagyobb térfogatú levél gyűjthető össze és szállítható el a Társaság Nádasréti telephelyére.

A város három parkgondozási körzetre van osztva, melyekben a lombokat a kijelölt gyűjtési pontokon rakják le. A géppark bővítéséből adódóan a három lombszívó eszköz mostantól lefedi Miskolc teljes területén a felmerülő lombgyűjtési és szállítási feladatokat.