Hordaléksziget felszámolása a II. János Pál pápa téren

Általános
 Az elmúlt időszakban bekövetkezett árhullámok hatására, a II. János Pál pápa tér területén kialakított Szinva-patak medrében nagyobb hordaléksziget alakult ki, mely beszűkítette a mederszelvényt és esztétikai problémát okozott a térre látogatóknak. Varga Andrea alpolgármester asszony, mint a terület önkormányzati képviselője, a lakosság által kifogásolt állapot megszüntetése érdekében, soron kívül kérte Társaságunktól a kialakult helyzet kezelését és megoldását.
 
Kollégáink felszámolták a hordalékszigetet és kiszedték a sziget alatt felrakódott gallyakat és uszadékfákat. Kb 10 négyzetméter hordalék és 2 köbméter uszadék került ki a vízből.
 
Szomorúan tapasztaltuk azonban, hogy a patakot még mindig szemetesnek használják egyesek, nagy mennyiségben találtunk PET palackot, fémdobozokat, műanyagzsákokat és egyéb háztartási hulladékot is.
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a patakba továbbra se dobjanak semmilyen hulladékot, mivel környezetszennyezést okoznak az élővízfolyásban és súlyos károkat a patak flóra és faunájában.
 
Képek