Elkezdődött a parkosítás a Népkertben

Zöldterület gondozás

A kora őszi időszakban megtörtént az elhalt, veszélyes fák kivágása a Népkertben. Ez mintegy hatvan kiszáradt, esetenként balesetveszélyes fát jelentett. A vágási munkálatok után a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kertészei a héten megkezdték a zöldterület-gondozást, mely a város ezen területén nemcsak karbantartást, hanem parkosítást is jelent.


A héten beültetésre került két vérszilvafa, valamint két páfrányfenyő, vagy ahogyan a gyógyászatban jártasok jobban ismerik, mint agyi vérkeringés-serkentőt -gingko biloba fa.


 A Sissi-szobor mellé cserjeágyat helyeztek el, húsz díszcserjével, valamint díszfűvel. Szintén díszfű került a zászlótartó mellé ültetett harminc árvalányhaj mellé, valamint a szökőkút melletti virágágyásokhoz is.
Az ültetés után a földet múccsal borítják be, ez a legoptimálisabb eljárás a talaj kiszáradásának megakadályozására, hiszen kiváló a nedvességmegtartó-képessége.


November 16-án előreláthatóan újabb díszfák – és cserjecsemeték érkeznek, így, bár az időjárás egyre zordabb és kiszámíthatatlanabb arcát mutatja, a munkálatok a téli időszakra fordulva is folytatódnak.


A parkosítás, csakúgy, mint a Hejőligetben, a Népkertben is a Zöld és Gondozott Miskolc Program égisze alatt valósul meg.

Fotók: minap.hu