Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

Állategészségügyi Telep

Újra megtartjuk nyílt napunkat 2022. november 19-én szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy felemelő, simogatással egybekötött sétára, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjék állatainkat: jelenleg 50 db kutyáról és 3 db macskáról gondoskodunk.
A látogatói szeretettől, figyelemtől állataink nagyon sokat fejlődnek, számukra a legnagyobb ajándék a simogatás és a séta – így minden résztvevő jól érzi magát a közös időtöltés során. És ha valaki úgy érzi, hosszútávon is törődne valamelyik, sok megpróbáltatáson átesett kis védencünkkel, és felelősségteljes gazdija tudna lenni, nyílt napunkon örökbefogadásra is van lehetőség!

Az eddig megrendezett nyílt napok fokozottan hozzájárultak a látogatóinkkal való jó kapcsolat erősítéséhez és egyre bővül azok száma, akik kijönnek és segítenek védenceink életét szebbé, tartalmasabbá tenni. Amire továbbra is szükségük van a nálunk lévő állatoknak: sok simogatás, nagy séták, némi fülvakargatás mellé sok kedves szó, – és persze szerető gazdikra!

Ellátásukhoz az alábbiakkal tudnak hozzájárulni adományozóink:

 • rongyok, régi kabátok, szőnyegek, törölközők
 • fazék, edény
 • hús (pl.: csirkecomb, csirkeszárny, csirkenyak)
 • étkezési rizs, zabpehely
 • játékok (pl.: labdák, plüssök)
 • nyakörv, póráz, kölyök nyakörv
 • szájkosár
 • kutyáink számára immunerősítők (pl.: Dm Guard, Minera csepp, stb)
 • műtét utáni gallérok
 • Copoly öntapadós rugalmas pólya


Itt megragadnánk az alkalmat, hogy ezúton is köszönetet mondjunk az eddig beérkezett sok-sok adományért!
A gazdira váró állatainkat megtekintheti honlapunkon, a http://varosgazda.hu/allategeszsegugyi-telep és Miskolci Állategészségügyi Telep Facebook oldalán is.

Látogatóink és védenceink érdekében a nyílt napokra az alábbi szabályok vonatkoznak, melyeket minden résztvevő érdekében kérünk betartani.

 1. A látogató által sétáltatni kívánt kutyát csak a telep dolgozói adhatják ki hámmal és pórázzal felszerelve, illetve ők vihetik vissza a kutyát annak helyére.
 2. A kennelben lévő állatokhoz nyúlni, illetve a kennelbe belépni TILOS!
 3. Az állatokat etetni TILOS!
 4. A kutyasétáltatás szabályai:

a)    az állatot szabadon engedni, illetve más sétáló kutyával összeengedni TILOS.

b)    a kutyákat jutalmazni kizárólag a Jutalomfalat feliratú edényben elhelyezett eledellel lehet! (Egyéb esetben a kutyánál egészségügyi probléma léphet fel.)

c)     a „speciális sétás” kutyákat a nyílt napon 12:00 – 14:00 óra között CSAK gyakorlott kutyasétáltató viheti ki lemozgatás céljából.

d)    a sétáltatott kutya testi épségére a látogató felügyel a séta során.

 1. A látogatói szabályzat be nem tartásából eredő balesetekért, károkért a telep nem vállal felelősséget.
 2. A telepet mindenki csak saját felelősségére látogathatja, a 14 év alatti személyek mellé pedig felnőtt kísérő szükséges!
 3. A Nyílt napon történő részvétellel a látogatók hozzájárulnak, hogy hang- és képi anyag készülhet róluk.
 4. Fényképezni, videózni kizárólag a telepvezető előzetes hozzájárulásával lehet!

Nagyon várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy továbbra is együtt segíthessünk egy kicsit tartalmasabbá, boldogabbá tenni védenceink mindennapjait!