Napelemekkel csökkentik a rezsiszámlát az Állategészségügyi Telepen

Állategészségügyi Telep

Elkészült a Miskolci Állategészségügyi Telep legújabb energetikai beruházása, amely során a Fonoda utcai épületegyüttes tetőszerkezetére napelemeket telepítettek. Az eszközök kihelyezése és szerelése befejeződött, jelenleg az energiatermelő berendezések csatlakoztatása történik az áramszolgáltató rendszerére.

A fejlesztés a telepet üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. saját beruházása, amely több mint 11 millió forintból valósul meg. Ennek részeként, a most telepített napelemek termelik meg az áramot a többi közt a hűtőkamra és az új klímaberendezés ellátásához, valamint segítségükkel kiválható a fűtéséhez használt gázkazán. A beruházás során több nyílászárót is modernebbre cseréltek. A főleg kóbor és gazdátlan állatok befogását, gondozását és gazdásítását segítő telep amellett, hogy megújuló energiaforrást használhat, az előzetes kalkuláció szerint, havi szinten többszázezer forintot spórolhat meg a rezsiköltségeken a modernizálással.

A Városgazda arra törekszik, hogy az üzemeltetésébe tartozó telephelyek fenntartása és az általa nyújtott szolgáltatások a miskolciaknak minél kevesebb adóforintjába kerüljön, és emellett a lehető legjobb színvonalon működjenek, szem előtt tartva a környezetvédelmi szempontokat. Ennek megfelelően, a Fonoda utcai beruházáshoz hasonló jellegű energetikai fejlesztés van folyamatban a Zsarnai Piacon is. A Szentpéteri kapuban üzemeltetett temetőgondnokság épületén tavaly kezdődött egy energiahatékonysági átalakítás, és folyamatban van a takarékosabb fűtési rendszer kialakítása a Miskolci Állatkertben is.

Képek