Fontos ügyre költi a felajánlást a Miskolci Állategészségügyi Telep

Állategészségügyi Telep

A Városgazda üzemeltetésében lévő Miskolci Állategészségügyi Telepen 54 kutya és 12 macska várja, hogy szerető gazdára találjon. A telepen lévő négylábúak többsége hímnemű, az irántuk való kisebb érdeklődés, az ivartalanítás hiányára is visszavezethető.

Az ivartalanítást egy 2021-ben hozott Kormányrendelet írja elő. Dr. Varga László korábbi országgyűlési képviselő, lokálpatrióta támogató, 250 ezer forintos felajánlást tett, ezzel segítve a telep négylábú lakóit. Az összeget ivartalanításra fordítja a cég, hiszen az a tapasztalat, hogy a már ivartalanított kutyák iránt nagyobb az érdeklődés, valamint számos betegség kialakulásának nagy mértékben csökkenti az esélyét, - így egészségügyi szempontból is előnyös.

Az ivartalanítás Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjában is szerepel, ennek fontosságával pedig Dr. Kovács Miklós, a Miskolci Állategészségügyi Teleppel közreműködő állatorvos is egyetért, és támogatta az összeg ezen módon történő felhasználását. Az a tapasztalat, hogy az ivartalanított kan kutyák kezelhetőbbek, kevésbé dominánsok, barátságosabbak és csökken bennük a kóborlási vágy is – tette hozzá az állatorvos.

A műtéteket szeptember első hetében kezdték el, várhatóan október végéig pedig közel 13 eb és macska fog átesni az ivartalanításon. A beavatkozást követő kéthetes felépülési idő és gondozás után már örökbe is fogadhatóak a műtéten átesett állatok.