Felújítási munkálatok a Zsarnai piacon

Városi piacok

Látványos változásokon megy keresztül a Zsarnai piac területe. A vezetőség célja a komfortosabb, árus -és vásárlóbarát infrastruktúra kialakítása.

A kőasztalok első két sorát már korábban lefedték, ezzel elkészült a prototípusa a fedett asztaloknak. Jelenleg másik két soron dolgoznak. Ez nemcsak azoknak előnyös, akik kevésbé tolerálják a nyári meleget, hanem azoknak is, akik olyan áruval érkeznek, amelynek nem tesz jót a napsütés. Például kozmetikumok, édességek. Meg kell említeni, hogy a mostani arculat megvalósítását az motiválta, hogy a sorok között kényelmes átjárhatóság legyen mind a vásárlói rétegnek, mind pedig az árusoknak. Sokkal szélesebb útszakaszon lehet közlekedni, az árus pedig akár autóval is le tud parkolni az asztala mellett, ami jóval energia – és időtakarékosabb, mintha a kinti parkolóból kellene behordania az eladásra kínált portékát.

A sátoros részen mart aszfalttal akadályozzák meg, hogy a terület esőzés alkalmával felázzon és pocsolyákat kelljen kerülgetni.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft célja egy élhető, modern piaci környezet megteremtése, ami egyre inkább elérhető távolságba kerül, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek.

Képek