Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Hírek

137. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

137. alkalommal tartjuk meg nyílt napunkat 2020. október 3-án szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.

Téli nyitvatartás az állatkertben

Beköszöntött az ősz, rövidülnek a nappalok, így a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ebben az évben utoljára október 4-én, az Állatok világnapján, várja látogatóit nyári nyitvatartás szerint, egészen 19:00 óráig (pénztárzárás 18:00).

Október 5-től téli nyitvatartás szerint, 16:00 óráig lehet belépőjegyet váltani, amellyel látogatóink 17:00 óráig tartózkodhatnak az állatkertben.

Állatok világnapja a Miskolci Állatkertben

Minden évben október 4-én, Assisi Szent Ferenc emléknapján ünnepeljük az állatok világnapját. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az állatokkal való együttélés fontosságára és arra, hogy hogyan segítenek és tesznek boldogabbá minket.

Maja elköltözött a Miskolci Állatkertből

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkba tavaly év végén érkeztek meg az örvös mangábék a berlini Tierparkból. Akkor egy hattagú család költözött a Csanyikba: egy szülőpár a négy kölykével. Az utódok közül a legidősebb, Maja most elutazott, hogy saját családot alapíthasson a távoli Angliában, a Colchesteri Állatkertben.

Meglettek a szökött Bennett-kenguruk

Lakossági bejelentéseknek köszönhetően mindkét múlt héten elszökött Bennett-kengurunkat sikerült befognunk.

136. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

136. alkalommal tartjuk meg nyílt napunkat 2020. szeptember 19-én szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.

Bringázz az állatkertbe!

Miskolc városa ebben az évben is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alternatív közlekedési eszközök használatára.

Megszökött két kenguru a Miskolci Állatkertből

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban ma hajnalban (2020.09.10-én) két Bennett-kenguru kiszökött a kifutójából. Az Ausztráliából származó békés és alapvetően félénk állatok az emberre semmifajta veszélyt nem jelentenek.

Oldalak