Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatjuk be látogatóinknak, különleges erdei környezetben. A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek vendégeink. Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújtunk. Mindemellett völgyhíddal, magaslessel és számos programmal várjuk a családokat, óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportokat – tehát mindenkit, hiszen nálunk kortól függetlenül jól érezhetik magukat!

Nyitvatartás:  2018. október 5. – 2019. március 14.: 9:00 – 17:00 (pénztárzárás 16:00 óra) | 2018. március 15. – 2018. október 4.: 9:00 – 19:00 (pénztárzárás 18:00 óra)
 

Elérhetőségek: Telefon: +36 (46) 332-121 | E-mail » | Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf. 57. | Honlap »

Kedvencek

A több mint 120 állatfaj között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet, legérdekesebbet. A legnagyobb kedvencek közé tartozik a két barnamedve, Forgó Dorka és Füles Borka, akik nevüket vendégeinktől kapták. A nagyragadozókat rajtuk kívül tigris, perzsa leopárd, farkas és hiúz képviselik. De számos más, különleges állat is él nálunk: például Liszt-majmocskák, nagy szőröstatuk, észak-amerikai kúszósülök, David-szarvasok és az ugyancsak közönségkedvenc szurikáták.

Közeli kapcsolat

Állataink rendszeresen kapják napi táplálékukat előre meghirdetett látványetetések során, de állatkertünkben nem csak nézelődni lehet. Az állatsimogató minden vendégünk előtt nyitva áll, a komolyabban érdeklődő gyerekek pedig nyári táborainkban és különböző versenyek, bemutatók során is jobban megismerkedhetnek lakóinkkal. A felnőttek is ápolhatnak szorosabb kapcsolatot az állatokkal: jelképes örökbefogadásuk révén támogathatják munkánkat.

Több mint állatkert

Kihasználva egyedülálló természeti környezetünket, egyéb különlegességeket is kínálunk: a kalandvágyóknak a völgyhíd, a növény- és állatvilág iránt érdeklődőknek pedig a lombkorona életébe bepillantást nyújtó magaslesünk kínál további élményt. Valamint, állatkertünkben egyedülálló módon, kihalt állatok is láthatóak, igaz, csak bronzba öntött szoborként.

Hol talál meg minket?

Cím: Miskolc, Csanyik-völgy

Megközelíthető: Közösségi közlekedéssel: 1, 5, 15 busszal (Majális park megálló). Innen indul – szezonálisan, előzetes telefonos jelzésre – a ZOO járat.

Autóval: GPS 48.1248/20.6556. A Miskolc-Lillafüred közötti útról kell elkanyarodni a Mohás utca felé, ennek helyét tábla jelzi. Az állatkert előtt a parkolás díjtalan.

Bővebb információkért keresse fel honlapunkat »