Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Miskolc is megpályázza a Föld órája fővárosa címet

2012-03-28

Nyerje meg Miskolc a WWF Magyarország elismerését!

A miskolciak már jól ismerik a jövő közvilágítását, hiszen tavaly év vége óta a Palóczy úton és Szemere kertben Magyarország első távfelügyeleti rendszerrel egybekötött intelligens és energiatakarékos LED-es közvilágítása ég. Dr. Kriza Ákos polgármester most arra kéri a lakosságot, hogy hívjuk fel együtt a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire és csatlakozzunk minél többen a Föld órája mozgalomhoz. A város vezetése arra buzdítja a miskolciakat, hogy minél többen regisztráljanak a www.foldoraja.hu internetes oldalon március 31-én 20.30-ig, hogy a miénk lehessen az elismerő cím.

 
A Miskolci Polgármesteri Hivatal a város díszvilágításának lekapcsolásával csatlakozik az akcióhoz. Így március 31-én este fél 9-től egy órára az Avasi Kilátó, a Városháza, az Avasi templom, a Diósgyőri vár és a többi közintézményünk díszkivilágítását kapcsoljuk le.
 
Nyerjük meg közösen az elismerő címet!
 
Háttér:
Az akciót WWF Magyarország hirdette meg. A címet az a település nyeri el, amelynek lakói a legnagyobb számban csatlakoznak a Föld órája mozgalomhoz, és március 31-én egy órára lekapcsolják otthonaikban az áramot a klímaváltozás elleni küzdelem jeleként. A WWF Magyarország elismerését a nyertes település egy éven át birtokolja, és kiteheti a település határát jelző táblákra a jól ismert WWF panda logót, amely jelzi az ott élők környezetvédelmi elkötelezettségét.