Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Hírek archívum

Elindulnak Miskolc város útjain a nagyvolumenű kátyúzási munkák

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. egész évben többféle technológiával végez kátyúzási munkákat a városban. A nagyfelületű útjavítási munka azonban csak a melegebb idő beköszöntével, illetve az aszfaltkeverő telepek megnyitásával kezdődhet el.

Piacok nyitvatartásával kapcsolatos tudnivalók

A 2021. március 5. napján kihirdetett kormányrendelettel elrendelt korlátozások idején, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett piacok nyitvatartása az alábbiak szerint alakul:
A Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac a megszokott nyitvatartással várja vásárlóit.

Nyitvatartás az ünnepek alatt

Piacok

2020. december 24-én, csütörtökön a Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac 5:00 órától 13:00 óráig tart nyitva. December 25-én és 26-án a Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac is zárva tart. December 27-én a Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac 5:00 órától 13:00 óráig tart nyitva.

Információk a bérletvásárlásokról

Az érvényben lévő kormányrendelet értelmében 2020. november 23-tól az intézkedés visszavonásáig a Miskolc Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltett Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsokban 19:00 - 07:00 óra közötti időszakban díjmentes a garázs használata. A jelzett időszakon kívül viszont az általános rend szerint történik a díjfizetés.

Munkanap áthelyezés

Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyfélszolgálat 2020. december 11-én (pénteken) 8:00 órától 13:30 óráig, 2020. december 12-én (szombaton) 8:00 órától 12:00 üzemel.

Elültették a kétezredik fát

A Nagy-Miskolc program - 10 000 fa a miskolciak egészségéért 2020-2025 program keretén belül az őszi faültetési időszakában 2000 darab facsemetét, suhángot és sorfát ültettek el Miskolcon.

Díjmentes a mélygarázsok használata 19:00-7:00 óráig

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó a parkolás könnyítő intézkedésekről szóló 512/2020. (XI. 21.) Korm. rendelet 1. §-a alapján 2020. november 23-tól az intézkedés visszavonásáig a Miskolc Városgazda Nonprofit Kft.

Készülődés a télre 1. – Túlélési stratégiák

Közeleg a tél, egyre rövidebbek a nappalok, az idő is egyre hűvösebbre fordul és nehezebb a természetben táplálékot találni. Az állatok készülnek a változásra. Vannak, akik már délebbre vándoroltak, vannak, akik hamarosan téli pihenőre vonulnak, hibernálódnak és vannak, akik alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez.

Készülődés a télre - A helyes téli madáretetés

Madaraink egy része a hideg okozta táplálékhiány miatt délebbre vándorol. Sok madarunk viszont itt marad, sőt vannak olyan téli vendégeink, akik északabbról érkeznek hozzánk.

Hazánkban az etetési időszak az első fagyok beálltától azok megszűnéséig tart.

A Kirabo nevet kapta az örvös mangábé kölyök

A Miskolci Állatkert a látogatók segítségét kérte a kis örvös mangábé nevének a megtalálásában. A szavazás lezárult, a legtöbb voksot a Kirabo név kapta, így a kis hím mostantól ezt a nevet viseli.

A név nyugat-afrikai eredetű, hiszen az örvös mangábék is ott honosak, jelentése pedig isten ajándéka.

Oldalak