Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Hírek archívum

147. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

147. alkalommal tartjuk meg nyílt napunkat 2021. szeptember 18-án szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy felemelő, simogatással egybekötött sétára, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjék állatainkat: jelenleg 57 db kutyáról és 18 db macskáról gondoskodunk.

A patakmedrekben is kaszálják a füvet

Az elmúlt évek bevált szokásait alkalmazzák a Városgazda munkavállalói, miszerint a fűkaszálási munkálatokat a madarak költési időszaka után végzik el a patakmedrekben. A munkálatokat szeptember elején kezdték el, a Vasgyártól lefelé haladva. A vízfolyások medrei élőlényeknek adnak otthont: a vadkacsák, a halak, hüllők és kétéltűek mozgásában és életében is fontos szerepet töltenek be.

146. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

146. alkalommal tartjuk meg nyílt napunkat 2021. szeptember 4-én szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy felemelő, simogatással egybekötött sétára, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjék állatainkat: jelenleg 59 db kutyáról és 14 db macskáról gondoskodunk.

Padfelújítást végeztünk a Szinvateraszon

Augusztus végére befejeződött a Szinvaterasz területén lévő padok felújítása. Munkatársaink lecserélték és lefestették a közterületen lévő ülőalkalmatosságok elhasználódott léceit, annak érdekében, hogy a városlakók számára kényelmesebbé, igényesebbé váljon a belváros egyik ékessége, a Szinvaterasz.

ÉjszakáZOO a Miskolci Állatkertben

ÉjszakáZOO a Miskolci Állatkertben

Az idei ÉjszakáZOO program sok érdekességet tartogat a Miskolci Állatkert látogatóinak. Ebben az évben 10. alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája. A program során 2021.

Buszmegállót újítottak fel a miskolctapolcai elágazásnál

A Miskolc Holding Zrt. tagvállalataként működő Miskolci Városgazda július 19-én kezdte meg a miskolctapolcai elágazás ki irányú buszöblének felújítási munkáit. Ez idő alatt felújításra került a teherhordó alépítmény, valamint kicserélték a térköves burkolatot bazaltbeton felületűre.

145. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

145. alkalommal tartjuk meg nyílt napunkat 2021. augusztus 21-én szombaton, 10:00 és 14:00 óra között a Fonoda u. 16. szám alatti Miskolci Állategészségügyi Telepen.

38 ÉVES A MISKOLCI ÁLLATKERT!

Kép: Szabó Balázs

A Miskolci Állatkert 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, akkor még Miskolc Városi Vadaspark néven.

Az alapításkor a Bükk élővilágának bemutatása volt a cél, az állatkertté válás útján csupán 10 évvel később indult el az intézmény az első egzotikus állatok megérkezésével.

Információk az augusztus 20-ai hosszú hétvégére

Állatkert

A Miskolci Állatkert 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.  Idén 38. születésnapját ünnepli az Állatkert, mely alkalomból játékos feladatokkal, arcfestéssel, és látványetetésekkel várják az érdeklődőket.

Augusztus 16. – A hontalan állatok világnapja

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják meg. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az utcára kitett állatok problémájára, a kedvtelésből tartott állatok túlnépesedésére, a menhelyek túlzsúfoltságára, valamint az állatvédők munkájának fontosságára.

Oldalak