Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Augusztus 16. – A hontalan állatok világnapja

2021-08-16

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják meg. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az utcára kitett állatok problémájára, a kedvtelésből tartott állatok túlnépesedésére, a menhelyek túlzsúfoltságára, valamint az állatvédők munkájának fontosságára.

Felelős állattartói magatartással lehetne megállítani az állatok elkóborlását. A Miskolci Állategészségügyi Telepen fontosnak tartjuk, hogy tudatosan döntsünk, tudjuk-e vállalni az állattartással járó kötelezettségeket és felelősséget. Tudjuk-e számukra biztosítani a megfelelő táplálást, pihenést, mozgásteret, kötelező és szükségszerű állatorvosi ellátást, valamint a legfontosabbakat: szeretetet és gondoskodást.

A Miskolci Állategészségügyi Telepen jelenleg 61 kutya és 14 macska várja, hogy újra esélyt kapjon a boldog életre egy felelős gazdi mellett. A Telep négylábú lakóinak megismerésére két hetente nyílik lehetőség a nyílt napok keretein belül, legközelebb augusztus 21-én, szombaton.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) létezik egy kiadványa, melynek célja a felelős állattartás szabályainak megismertetése. A kiadvány az alábbi linken érhető el:
https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/886114/nebih_orokbefogadasi_...