Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Április 22. – A Föld napja

2021-04-22

A Föld napja alkalmából 1990 óta Magyarországon is évente különféle rendezvényeket szerveznek, hogy felhívják az emberek figyelmét a Föld természeti környezetének megóvására. A vírushelyzet miatt ugyan a megszokott programok most elmaradnak, de ez nem akadályoz meg abban, hogy tegyünk valamit a Föld érdekében.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - így hangzik a Föld napja mozgalom egyik legfontosabb jelmondata. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én indította el a mozgalmat a Föld védelmében, kezdetekor már több mint 25 millió amerikai állt mögé. Napjainkban szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett megmozdulás.

Évről évre egyre többen csatlakoznak a mozgalomhoz, többféle módszerrel: április 22-én virágot és fát ültetnek, megtisztítják a környezetüket, rajzpályázatot hirdetnek, vagy környezeti vetélkedőt szerveznek. Utóbbi módját választotta a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is. A Tavaszi jeles napok online vetélkedő első fordulója március 22-én volt, akkor a víz világnapja alkalmából lehetett online versenyezni. Április 22-én, a Föld napja forduló veszi kezdetét. A korábban már regisztrált diákok a környezetvédelemmel, klímaváltozással, valamint a Földdel és élővilágával kapcsolatosan tölthetnek ki játékos feladatokat.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai tevékenységeikkel az egész év folyamán hozzájárulnak a környezet megőrzéséhez. Legfőbb feladataink közé tartozik a közterületgondozás és a zöldterületgondozás, ezen belül füves területek, virágok, fák, cserjék gondozása, és eltakarítási munkálatok.