Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Őszi munkákat végez a Városgazda

2019-09-19

Kétnyári virágok ültetése, beteg, elszáradt fák kivágása, 150 darab új facsemete ültetése – megkezdte Miskolcon az őszi munkákat a Városgazda.

Megkezdődtek az őszi kertészeti munkák a városban. A virágágyásokból kikerülnek az egynyári növények, helyükre kétnyári növényeket ültetnek. Gallyazzák a fákat, először a parkokban, tereken a fák sarj- és vízhajtásait, valamint száraz ágait távolítják el.

A Miskolctapolcai Nagyparkban több elszáradt, megdőlt, ezért balesetveszélyes fa van, melyek kivágását, eltávolítását még ezen a héten megkezdi a Városgazda alvállalkozója. A helyükre idén ősszel 5 darab új, a park növényvilágába illő fát ültetnek. A parkban ennyi új telepítésű fának van jelenleg megfelelő hely, ezért pótlásként több facsemetét a város más részeire telepítenek.

Miskolc közterületeire az ősszel még több mint 100 fát ültetnek, úgy, hogy idén tavasszal 185 darab fiatal fát és 710 darab cserjét is elültettek a Városgazda munkatársai. Novemberben a Kiss Ernő utcában is elvégzik a fapótlási munkákat, itt 44 darab nagyobb méretű platánfát ültetnek a Szinva partján.

Az őszi munkálatok keretében nagynyomású takarítógéppel és környezetkímélő, tisztítószeres vízzel „felmossák” a Széchenyi utca egyes részeit is.

Továbbra is kaszálják a mederpartokat, tisztítják a patakmedreket és a vízfolyások gallyfogó rácsait egy nagyobb csapadékmennyiséget hozó őszi időszakra is felkészülve.

A nyár végét jelzi, hogy a városi szökőkutak téliesítését is megkezdte a Városgazda.