Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Munkanap áthelyezés, ünnepi nyitvatartás és parkolási rend

2018-10-10
Állatkert
2018. október 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap a Miskolci Állatkert mellett, a Csanyik-völgyben tartják Magyarország legnépszerűbb akadályfutó versenyét. Emiatt az MVK ZOO járata nem üzemel, viszont helyi járattal a Majális-parki buszmegállóig továbbra is biztosított az eljutás. A fenti időszakban autóval sem megközelíthető a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A versenyt követően, október 15-től a megszokott téli nyitvatartás és közlekedési rend várja a látogatókat.
 
Parkolás
A Miskolci Városgazda Parkolási Ügyfélszolgálati irodája (Széchenyi I. utca. 20.) október 12-én 8-tól 16 óráig, október 13-án 8-tól 12 óráig vehető igénybe.
 
2018. október 22-én, hétfőn és október 23-án, kedden az ügyfélszolgálat zárva lesz.
 
2018. október 13-án, szombaton a munkanap áthelyezése miatt a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban munkanap szerint 8-tól 18 óráig áll fenn díjfizetési kötelezettség.
 
2018. október 22-én, hétfőn a szombati parkolási rend szerint, 8-tól 13 óráig kell fizetni a parkolásért az alábbi kiemelt kereskedelmi és idegenforgalmi területeken:
 
  • Búza tér, Görög Katolikus templom, északi oldali parkoló.
  • Búza tér, Görög Katolikus templom, keleti oldali parkoló.
  • Zsolcai kapu páratlan oldal, az Ady Endre utca kereszteződéstől a Hatvanötösök útja kereszteződésig.
  • Szendrei utca és a Zsolcai kapu - Szendrei utca között található összekötő utca.
  • Búza téri piac nagyparkoló.
  • Szeles utca, Huszár utca – Lehel utca közötti szakasza.
  • Hatvanötösök utca Zsolcai kapu – Szeles utca közötti leállósáv.
  • Bethlen G. utca Szeles utca – Szendrei utca közötti szakasza.
  • Diósgyőr, Lillafüred, Miskolctapolca.
 
2018. október 23-án, kedden a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizető várakozási területeken, és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás.
 
A kiemelt közlekedési területeken (Tiszai pályaudvar) október 23-a kivételével 8 és 18 óra között a kell parkolási díjat fizetni.
 
Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök tere mélygarázsban az általános rend szerint kell fizetni az igénybevételért.
 
Piacok
Október 13-án, szombaton a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek a városi fenntartású piacok. A Búza téri őstermelői piac 5 órától 14 óráig, a Zsarnai piac 6 órától 14 óráig, a Vasgyári piac 5 órától 14 óráig tart nyitva.
 
Október 22-én, hétfőn és 23-án, kedden a Búza téri őstermelői piac 5 órától 17 óráig, a Vasgyári piac 5 órától 15 óráig tart nyitva.