Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Megkezdődött a fűnyírási szezon

2019-04-11

Miskolcon több mint 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöld területen kell füvet nyírni. Ez több mint 400 focipályányi terület gondozását jelenti: utak, utcák, járdák melletti területet, parkokat, játszóterek és társasházak környezetét. Április 8-án elindult a fűnyírási szezon Miskolcon.

Elsőként a forgalmas utak melletti zöld sávban és a belvárosban dolgoznak a Miskolci Városgazda Nkft munkatársai, akiket tucatnyi fűnyíró gép, valamint 12 darab traktor is segít.

Egy fűnyírási szezonban, április és november között a város területén átlagosan és időjárástól függően 6-10 alkalommal kaszálják az intenzív és első kategóriás területeket.

Egyéb tavaszi munkával is jól halad a Miskolci Városgazda. Már felkapálták, gyomlálták a kétnyári és évelő növények ágyásait, végeztek a saralással, azaz az utak mellet felhalmozódott téli szóróanyag és por összegyűjtésével, és folyamatos a fák és cserjék metszése, egészségügyi gallyazása. Május elején pedig megkezdik az egynyári virágok ültetését is.