Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Megkezdődött a fűnyírási szezon

2016-04-11

Miskolc város területén mintegy 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöld területen kell nyírni a füvet. Ez több mint 400 focipályányi terület gondozását jelenti: utak, utcák, járdák melletti területen, parkokban, játszóterek és társasházak környezetében.

A hétvégi csapadék kedvezett a növényzet növekedésének, így április 11-ével megkezdődött a fűnyírási szezon Miskolcon. Elsőként a belváros, a fő közlekedési útvonalak melletti zöld sáv, a társasházi övezetek játszóterei, parkjai, füves területei és a turisztikailag kiemelt területek kerülnek sorra.

Egy fűnyírási szezonban a város területén átlagosan háromszor, négyszer, a belvárosi részeken és játszótereken akár ennél is többször szükséges kaszálni. A napokban 300 munkatársa a Városgazdának csak ezzel foglalkozik, munkájukat több tucatnyi fűnyíró gép és traktor segíti.

A Városgazda munkatársai a tavaszi munkálatok során már felkapálták a kétnyári és évelő növények ágyásait, végeztek a saralással, azaz az utak mellet felhalmozódott téli szóróanyag és por összegyűjtésével és folyamatosan végzik a fák és cserjék metszését, egészségügyi gallyazását. Május elején pedig kezdődik az egynyári virágok ültetése.