Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Kóbor ebek befogása

2020-04-30

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi telep munkatársai ütemezetten kezdik meg a kóbor állatok befogását. A telep munkatársai heti rendszerességgel, útvonalterv alapján járják be a várost, kifejezetten fókuszálva a kóbor állatok által gyakran látogatott területekre. A területbejárásokat a Rendészet munkatársaival közösen látják el, amennyiben szükséges bevonják a Roma Önkormányzat tagjait és az illetékes hatóságot is.

A tavalyi évben közel 687 db kóbor állat került befogásra, idén pedig már 135 db. Az állategészségőrök a területen élők figyelmét felhívják a felelős állattartásra, kötelező védőoltás, chip behelyezés fontosságára és ezek elmulasztásának következményeire.

Szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 193. § (1) bekezdései a) pontjában foglaltak alapján, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja a szabálysértést követ el.

Kóbor ebek befogásaival kapcsolatban bejelentéseiket online módon az varosgazda@varosgazda.hu email címen tehetik meg, munkatársaink pedig a 06-70/520-9104-es telefonszámon fogadják hívásaikat ügyfélfogadási időben. Ügyfélfogadási időn kívül kizárólag hatóságilag indokolt vészhelyzetekben hívható a 06-70/333-6625–ös telefonszám.

Örökbefogadás

A befogott kóbor állatot 14 napig kizárólag jogszerűen igazolható, eredeti tulajdonosa viheti haza az állategészségügyi telepről. A 14 nap megfigyelési idő leteltével, mikrochippel és a szükséges védőoltásokkal, valamint külső-, belső élősködők elleni kezelésekkel már új tulajdonos is örökbe fogadhatja.

A Miskolci Állategészségügyi telepen az állatok megtekintésére és örökbefogadására az online felületünkön (http://varosgazda.hu/huseges_gazdat_keresunk) történő kiválasztást követően kerülhet sor, maximum 3 fő részvételével, kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően.

Elérhetőség (Munkanapokon 7:30-15:30 óra között):
3527 Miskolc, Fonoda u. 16.
+36 70/520 9104
varosgazda@varosgazda.hu