Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Hírek archívum

Kóbor ebek befogása

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi telep munkatársai ütemezetten kezdik meg a kóbor állatok befogását. A telep munkatársai heti rendszerességgel, útvonalterv alapján járják be a várost, kifejezetten fókuszálva a kóbor állatok által gyakran látogatott területekre.

Kinyitnak a piacok május 1-jén

A kormány bejelentése alapján május 1-jén pénteken, nyitva tartanak a városi fenntartású piacok, a Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac is 6:00-tól 14:00 óráig.

Felkészülés a szúnyogok elleni védekezésre

A Miskolci Városgazda Nonprofit kft.  2020. április 23-án megkezdte a Miskolc város közigazgatási területén lévő szúnyog tenyészőhelyek lárva fertőzöttségének felmérését, megfigyelését.

Fasorgondozási munkák kezdődnek Miskolcon

A szélsőséges időjárási körülmények miatti viharkárok megelőzése céljából, a balesetveszélyes fák kivágását, illetve gallyazását kezdi meg a Városgazda, Miskolc közigazgatási területén.

Elindulnak Miskolc útjain a nagyvolumenű kátyúzási munkák

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.  közel 500 km szilárd burkolatú úthálózaton végez sürgős kátyúzási munkákat többféle technológiával, egész évben. A nagyfelületű útjavítási munka viszont csak a melegebb idő beköszöntével, illetve az aszfaltkeverő telepek megnyitásával kezdődhetnek el.

Megkezdődött a fűnyírási szezon Miskolcon

400 focipályányi területet gondoz a Városgazda. Miskolcon több mint 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöld területen kell fűnyírást végezni. Ez több mint 400 focipályányi terület gondozását jelenti.

Piacok látogatásával kapcsolatos tudnivalók

A meghosszabbított kijárási korlátozásra való tekintettel felhívjuk figyelmüket, hogy a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Búza téri őstermelői piacot és a Vasgyári piacot 9:00 és 12:00 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják, 1,5 méteres távolság tartásával. Ebben az időszakban a 65 év alattiak ezeket a helyeket nem látogathatják.

Tavaszi nagytakarítás városszerte

Az egész városban megtisztítják a közterületeket. A Városgazda munkáját a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői is segítik, folyamatosan egyeztetnek a szakemberekkel, hol szükséges a mielőbbi takarítás.
 

Április végéig befejeződnek a lyukói csapadékvíz-elvezetéséi munkálatok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. hamarosan megkezdi az Annabánya melletti zúzalékos út csapadékvíz-elvezetésének kiépítését.

Oldalak