Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Folyamatos a rágcsálóirtás Miskolcon

2020-05-05

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. 2020. első negyed évében is folyamatosan végzett közterületeken rágcsálóirtásokat. Irtószer került ki azokra a helyszínekre, amelyeken az ellenőrzések során észlelhető volt a kártevők jelenléte, valamint azokra helyszínekre is, ahonnan a lakosság részéről érkeztek bejelentések.

Jelenleg a tavaszi főirtás van folyamatban, amely időszak június 30-áig tart. A rágcsáló főirtás során irtószer kihelyezés történik a szennyvíz és csapadék aknákba, élő vízfolyások partjain, valamint fertőzött felszíni területeken zárható feliratozott etető ládákba.

Kiemelt figyelmet fordítanak a munkavégzés során a belvárosra, az idegenforgalom szempontjából kiemelet városrészekre és a nagyobb lakótelepekre. Rágcsáló irtószerek a közterületen végzendő irtószer kihelyezés szabályait fegyelembe véve az előírt biztonsággal kerülnek kihelyezésre.

A rágcsálók, patkányok elleni védekezés, irtás csak úgy lehet eredményes, hogy ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik rágcsálóirtást. A jogszabályok értelmében hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szakszerű rágcsálóirtás elvégzésére.

Bejelentéseket az alábbi telefonszámon: +36 (46) 412-611-es, vagy a varosgazda@varosgazda.hu e-mail-címen, vagy Városgazda honlapján (http://varosgazda.hu/bejelentes) tehetik meg.