Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Állatok világnapja 3 napon keresztül!

2019-10-03
 
Az Állatok Világnapját minden évben október 4-én rendezik meg világszerte. Az idei évben a Miskolci Állatkert és Kultúrpark 3 napon keresztül ünnepli az Állatok világnapját!
 
Október 3-án, csütörtökön a tavalyi évhez hasonlóan idén is tanulmányi versenyt hirdet a Miskolci Állatkert és a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola a megyei iskolásoknak, amelyre 12 csapatban 60 fő jelentkezett. A diákok az állatkert és a Bükki Nemzeti Parkban élő állatokról meglévő tudásukat mérik össze.
 
Október 3-án és 4-én 100 Ft-os regisztrációs jeggyel látogathatják a Miskolc Állatkertet azok a 3 és 14 év közötti gyermekek, akik kedvenc állataikról készült rajzokkal érkeznek, és azokat az állatkert pénztárában leadják.
 
Október 5-én, szombaton pedig látványetetésekkel, valamint 10:00 és 12:00 órától az állatkert oktatótermétől induló szakvezetésekre is várják a látogatókat.
Utolsó nyári nap
 
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark ebben évben utoljára október 4-én várja nyári nyitvatartási rend szerint látogatóit, egészen 18:00 óráig. Október 5-től a következő év március 14–éig téli nyitvatartás szerint, 16:00 óráig lehet belépőjegyet váltani, mellyel látogatóink 17:00 óráig tartózkodhatnak az állatkertben.