Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Állatkertek Éjszakája augusztus 25-én

2017-08-09

Országszerte tizenkét bemutatóhelyen várják a látogatókat

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin: - a Budakeszi Vadaspark;
Budapesten: - a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium (Campona);
Debrecenben: - a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
Győrött: - a Xantus János Állatkert;
Jászberényben: - a Jászberényi Állat- és Növénykert;
Kecskeméten: - a Kecskeméti Vadaskert;
Miskolcon: - a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
Pécsett: - a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;
Poroszlón: - a Tisza-tavi Ökocentrum;
Szegeden: - a Szegedi Vadaspark;
Veresegyházán:  - a Medveotthon.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én Budapesten a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről, programokról.